+36 20 5040 4567 / info@futesguru.hu

Bonjour elektromos konvektor

A Bonjour villanyradiátor egyszerű, de tartós és biztonságos konvektor

A Bonjour villanyradiátor a fűtőtest felső részén kialakított rácsokon keresztül kiáramló meleg levegővel fűt. A levegőt egy különleges, zárt, apró alumínium bordázattal ellátott fűtőbetét melegíti fel, amely nem izzik, mint a hagyományos fűtőszál, ráadásul elektromosan szigetelt. A működési elv konvekciós, azaz a levegő a természetes hőáramlás miatt mozog a fűtőkészülékben. Ez azt jelenti, hogy ez az elektromos konvektor teljesen hangtalan, mert a levegő keringetéséhez nem szükséges ventilátor, vagy más hangos berendezés.

Elektromos konvektor masszív, tartós kivitelben

Bonjour villanyradiátor fehér porfestett acéllemezből készül, ezért biztos lehet benne, hogy még évek múltával sem reped meg, vagy törik el. Az elektromos konvektor gyári tartozéka a tartóláb, amely a legújabb dizájnterendeknek megfelelő megjelenésű és szintén nagyon masszív. Természetesen ez a fűtőkészülék nem csak lábakra állítható mobil villanyradiátor, hanem a külön megrendelhető fali tartókeret segítségével a falra is felszerelhetőIP 24-es védelmének köszönhetően a falra szerelve fürdőszobában is megfelelő elektromos fűtés.

Nagyon könnyen kezelhető elektromos konvektor

Nem is lehetene egyszerűbb a Bonjour fűtőkészülék kezelése. A villanyradiátor oldalán mindössze egy KI/BE kapcsoló gomb és egy a hőfok beállításra szolgálló tekerőgomb található. Éppen ezért ezt az elektromos konvektort azoknak ajánljuk akik egyszerűen kezelhető, ugyanakkor tartós és prezíc fűtőkészüléket keresnek. A hőmérséklet szabályozás a beépített reaktív gőznyomásos termosztáttal történik, amely ugyan mechanikus, de a segítségével sokkal pontosabban szabályozható az elektromos fűtés, mint a hagymányos bimetálos termosztáttal. Ez a megoldás egyszerű és tartós, ugyanakkor a  KI/BE kapcsolást halk kattanás kíséri.

A pontos szobahőmérséklet beállítása a Bonjour fűtőkészüléken

Az energiafelhasnálás és a komfort szepontjából nagyon fontos a megfelelő szobahőmérséklet beállítása. A Bonjour elektromos konvektor oldalán elhelyezett tekerőgombon számokat találunk. Ezek nem fokozatok, hanem tulajdonképpen a hőmérsékletet jelölik. Javasoljuk, hogy a pontos szobahőmérséklet tartásához az alábbiak szerint állítsa be a fűtőkészüléket: 
  1. Helyezzen el egy hőmérőt a szobában, kb. 1,5 m magasságban.
  2. Állítsa a villanyradiátor hőmérséklet szabályzó tekerőgonbját a maximumra.
  3. Amikor a hőmérőn a kívánt szobahőmérsékletet látja (21-22 °C javasolt) tekerje vissza a szabályzó gombot, de csak addig amíg egy halk kattanó hangot hall (vagy a fűtőkészülék visszajelző lámpája elalszik). Ekkor az elektromos fűtés kikapcsol és a továbbiakban pontosan azt a hőmérsékletet fogja tartani, ahol a kikapcsolás megtőrtént.
Tipp: érdemes megjegyezni, hogy a hőmérsékletszabályzó tekerőgomb hányas számnál áll a kívánt szobahőmérséklet elérésekor, mert így a továbbiakban csak a kívánt helyre kell visszahajtani, ha időközben más beállítást választ, vagy véletlenül elállítódik.

A fenti beállítást különösen akkor érdemes elvégezni, ha a helyiségben több elektromos konvektor is működik. Ilyenkor nagyon fontos, hogy az összes fűtőkészülék ugyanúgy legyen beállítva.

Bonjour mobil villanyradiátor a következők figyelembevételével megfelel az ErP energetikai előírásoknak:
A fűtőkészülék kizárólag jól szigetelt helyiségek fűtésére, vagy alkalmankénti használatra alkalmas
5 év garancia!